Wednesday, August 10, 2011

Entry tak berapa nak pantas





Assalamualaikum, Selamat Siang Bloggers.

Aku rasa, ada yang tertanya tanya and salah faham dengan Wordless Wednesday aku minggu lepas. Hehe. Actually, gambar tu menunjukkan handphone yang aku guna pakai sekarang. Tapi, dea dah kioq. Kioq? Errr. Dengan erti kata lain dah barai. Errr, bukan bukan. Dah rosak. Hoho. Dah tak boleh on. Dah tak bole menyala. Dah tak boleh guna. Kenapa kenapa kenapa? Ini semua berlaku kerana jatuh ke dalam longkang di belakang rumah sewa aku ni. Wahahahaha.



Siapa yang biasa pakai Sony Ericsson ni, memang tahulah yang dea ni memang amat sensitiviti terhadap air. Bukan memang, tapi terlalu sensitif. Bulan empat lepas, baru je masuk setahun aku guna pakai handphone ni. tapi, dah tak rupa macam setahun. Keypad dah timbul. Masa aku mula mula beli, pakai tak sampai sehari keypad timbul. Konon ala ala gam dea tak kuat. Okey, lepas tu hantar warranty, tunggu seminggu, tapi tak sampai beberapa jam berlaku semula kejadian keypad timbul. Aku tak faham kenapa sehinggalah ke hari ini.

Sedangkan, aku tengok ada je sesetengah makhluk pakai handphone macam aku, tapi normal je. Kasihan kepada mereka yang bernasib malang macam aku. Tapi, seriusly phone ni memang best okey. Superb. Aku sayang gilerrr. Aku tengah tunggu encik boyfriend repair sekarang ni. Hehe.

Semalam, aku baru je menjejekkan kaki ke Kelantan. Fuhh. Balik cuti weekend. Tak sempat nak rehat sangat sebab hari hari ada plan. Ekeke. Gerak dari Kelantan-Taiping pun dah malam Jumaat. Sampai pagi Jumaat, jam 4 pagi. Diambil oleh sahabat baik aku dan encik boyfriend aku. Sahur bersama sama di Pelita sebab kawan baik aku sorang ni mengidam nak makan nasi kandar. Hooo. First time sahur nasi okey. Perghhhh. Terharu.

Lepas sahur, terus lepak rumah kawan baik aku ni. Sampai tengahari baru balik my sweet home. Then, terus teman my mum pergi settle kan bill semua sebab astro dah kena potong, streamyx pun. Haha. Bukan apa, kat rumah tu just tinggal berdua je, takde sapa pun nak guna kan. Bila anak anak balek je baru guna. Hoho. Bosan gila kalau dua benda ni takde kan.

Dah settle bill semua, berbuka puasa dengan kawan baik aku dan juga encik boyfriend di Air Putih. Aku teringin nak makan nasi putih dengan tomyam bagai. Teringin giler. Akhirnya kesampaian gak kemengidaman aku di bulan puasa ni. Hehe.


Ini lah wajah kedainya. Apa tah nama. Errr, aku lupa. Emmm. Sourthern Western Food. Eh, yeke? Apehal macam pelik je? Ahh, abaikan. Masa sampai baru pukul 6.30 petang. Rasa macam awal gila kan. Tempat pun banyak lagi yang masih kosong, tapi dah ada orang booking. Hoho.



Inilah wajah juadah berbuka puasa kami. Yummy, sedap wehhhh. Ambil yang set punya terus. Set yang berharga RM55 ringgit. Tak mahal sangat, tak murah sangat. Kira berpuas hati lah. Nasi putih 4 set, tomyam, ikan siakap 3 rasa, sayur kailan ikan masin, telur dadar dan juga sotong celup tepung. Sorry, gambar camera handphone murahan je. Tu yang macam parkinson sket. Hua hua hua. Thanks encik boyfriend sebab belanja.

Lepas dah kenyang, pergi usha baju raya semula yang aku dengan encik boyfriend dah usha sebelum berbuka puasa. Susah tanya pendapat lelaki ni, so aku decide bawak kawan baik aku ni skali tunjuk depan dea samada cantik ke tak. Baru lah beli. Hehe. Thanks lagi sekali encik boyfriend sebab belanja baju raya. Awwww awwww.

Keesokkan paginya pulak, pergi sesi photoshoot sekali lagi bersama kawan baik. Hoho. Bulan bulan puasa ni pun sempat lagi berphotoshoot kan. Ish ish.


Awww awww. Aku dah malas nak taip pepanjang lagi. Waktu berbuka pun dah nak dekat. Minggu depan balek kampung lagi. Yes, tak sabar plak nak raya. Selamat berbuka! Babai.


4 comments:

  1. nampak sgt tempting makanan2 tuuuuu :)

    ReplyDelete
  2. eh aitu kat nset SE kite jatuh lam lubang jambam.. pastu kite jemjur tengah panas mentari.. dari pagi sampai petang.. Lahamdulilllah, ok lagi nie.. Hehhehehe....

    ReplyDelete