Sunday, June 26, 2011

TIPS : Memanjangkan bulu mata ( Vaseline)



Hello Bloggers. Assalammualaikum. Selamat malam.

Today, aku nak share sket tips yang bernas untuk korang korang ni. Terutamanya bagi kaum hawa. Mesti suka punya dengan tips ni. Tips nak memanjangkan bulu mata korang. Bulu lain tak payah okey? Pfttt! %#@*&$#* (marah). Biasanya, bagi girl girl yang suka make up, tak kira naturally or not mesti pakai mascara punya kan. Aku kalau nak naturally mesti pakai mascara without eyliner. Baru betul naturally. Kalau bulu mata pendek macam tak cun sangat kan, so kena la panjangkan bulu mata nak bagi cun. Hua hua.

Aku nak pakai fake eyelashes tak reti weh, tapi teringin wooo. Tapi rasa nanti macam susah je nak bukak mata kan sebab berat. Ekeke. Okey, kembali kepada topic asal. Nak memanjangkan bulu mata. Korang pernah dengar tak produk nama Vaseline yang jelly petroleum tu? What? Tak pernah? Ish ish, korang memang bukan perempuan kalau tak pernah dengar. HAHA. Kalau tak pernah dengar, cuba tengok gambar rajah di bawah. Mungkin korang pernah tengok kat memana store yang ada jual natang ni kan.



Pernah tengok tak? Bagus kalau pernah tengok. Lepas ni jangan tengok je. Beli okey? Banyak kegunaan dea selain memanjangkan bulu mata. Seriusly best. Harga pun berpatutan. Tahan lama. Kalau yang kecik yang belah kanan dalam gambar tu, baru RM4.50 rasanya. Tak sampai RM5 pun kan. Tahan lama plak tu. Tak rugi ohhh. Aku pakai since school dulu sampai sekarang tak habis lagi ( sebab jarang pakai kot). Hua hua. Aku memang nak suruh korang semua ni pakai jugak la menatang ni. Best tau. Nak tahu apa kelebihan vaseline ni? Banyak okey.
  • Hapuskan kulit kering and kasar. Bahagian siku, tumit kaki, kuku, lutut dan lain lain tempat yang kasar. Lu pikir la sendiri.
  • Boleh dijadikan sebagai lips balm untuk mengelakkan bibir kering. Ni memang best. Akan nampak naturally okey.
  • Vaseline boleh dicampurkan dengan sedikit tepung dan sedikit Kool-Aid dan boleh membuat gloss bibir berwarna dan berperisa!
  • Mengekalkan bau wangi lagi apabila digunakan di tempat wangian sebelum menyembut minyak wangi.
  • Boleh digunakan sebagai pelembap untuk penghidap jerawat. Ini lagi best okey.
  • Digunakan pada gigi sebelum memakai gincu gincu untuk mencegah gindu dari melekat pada pada gigi.Boleh juga digunakan sebagai makeup remover.
  • Digunakan di bawah bayang-bayang mata dan ia boleh mencipta kesan berkilat.
  • Boleh digunakan untuk melicinkan dan menenangkan kulit selepas bercukur.
  • Melincir cuping telinga dan membantu untuk membuat kemasukan subang mudah dan tidak menyakitkan.
  • Boleh memanjangkan bulu mata (topic hari ini).
  • Menghilangkan parut jerawat.Melembabkan wajah anda.
  • Menghapuskan dari kulit berminyak.

Seriusly banyak gila kegunaan dea. Tapi tak dapat la eden nak senaraikan semuanya. Korang boleh search kat encik google lah ye. Bukan encik nuffnang okey. Ahaa, baru teringat. Rasanya encik nuffnang pun pernah menyiarkan iklan vaseline ni kan. Jangan katakan tidak pernah nampak lagi okey. Okey, kembali kembali kembali semula kepada cara nak memanjangkan bulu mata. Aku malas nak tulis tulis panjang panjang. Apa kata korang layan je video kat bawah ni macam mana nak guna okey? Tarrraaaa!







Arghhh, kucing dea comeiiiiiiiiiiii. Bengang jap.

Dah tengok? Lepas ni boleh la cuba okey. Pakai tiap tiap malam, sebelum tido yahh. Comfirm bulu mata korang panjang nanti. Lepas tu bolehla ucap terima kasih dekat aku sebab syorkan benda ni. Hua hua. Nak tahu cara lain nak gunakan vaseline?

Cara gunakan vaseline pada bulu mata
Cara gunakan vaseline untuk kecantikan
Cara gunakan untuk kesan yang berparut
Cara gunakan vaseline

Yang lain lain tu korang boleh la cari info sendiri okey. Rasa nya dah cukup semua info aku bagi tuu. Hehe. Untuk jejaka jejaka di luar sana, korang pun boleh mencuba. Mana tau boleh mengorat awek cun lepas ni. Kenyit mata sket terus awek di luar sana tu tergoda dengan kecantikan dan kepanjangan bulu mata korang tu. Hua hua hua. Selamat mencuba! Babai.


20 comments:

  1. entry ni memang sesuai sgt untuk wanita.. bagaimana la agaknya rupa saya klu berbulu mata panjang.. auwwwwwwwwwwwwww...

    ReplyDelete
  2. @adanhahaha, mesti hensem punyaa, awwwwwwwwwwww

    ReplyDelete
  3. ooo,yeke?,.wahh,sgt ilmu baru,.hehe,.vaselin bru je abes,.eh,x,..sbnrnye die ilang mse pndh balik dr hstel dlu,.kih3,.

    ReplyDelete
  4. macam best je..nak trylah nanti :D

    ReplyDelete
  5. waahh, nice entry !
    x tau pulak bleh pnjangkan bulu mata .
    hehe :)

    ReplyDelete
  6. Eh, kat entry ni Alya guna 'aku' la. Tak guna 'I' dah :p
    Btw, suka gila dengan tips ni. Act tak pena beli pun vaselin. Lepas ni nak try la :D

    ReplyDelete
  7. tips memanjangkan bulu kaki ade tak ? hehe :F

    ReplyDelete
  8. @Hanshaha, bolehla cuba memanjangkan bulu mata nnty :P

    ReplyDelete
  9. @Dianaahaha, i dah mention la kat entry sbelum ni -___- boleh la cuba lepas ni :)

    ReplyDelete
  10. info yg menarik..hihi,nak beli vaseline lah pasnih, bnyk gak kegunaan nya

    ReplyDelete
  11. @Bluewendybeli la, bagus tau :) i pun pakai :D

    ReplyDelete
  12. kak, kalau pakai vaseline petroleum jelly tapi dia tulis "lips essence" boleh tak?

    ReplyDelete