Thursday, May 05, 2011

Mix and Match ( Blouse, Tapered Pants, Skirt )





Hello Bloggers. Morning.

Pagi ni nak share sket tips dengan you korang. Tips how to mix and match you korang punya outfit. Wahh. Sebelum ni i tak pernah pun nak buat entry macam ni. Tetiba harini rasa macam teringin nak share tips dengan you you korang korang wahai kaum hawa sekelian, walaupun i tau yang i ni takde lah terer mana pun dalam berfesyen ni derrrr -___-

Macam yang you korang tau, sekarang ni dah macam macam fesyen untuk perempuan bertudung kan. Sapa cakap perempuan yang bertudung ni tak boleh nak berfesyen weh? Tak boleh nak vouge vouge weh? Mari kasi lempang beramai ramai sama dia weh. Haha. Macam yang you korang nampak, makin hari, makin banyak and pelbagai jenis fesyen pelik pelik kat luar sana kan kan kan sampai kadang kadang rasa geli bulu ketiak nak tengok kan. Tapi takpe, tu semua style babe.

Okey, kembali ke topic asal. Dalam korang punya wardrobe ada blouse tak? Skirt? Clincher? Tapered pants? Errr, apa lagi? Ahh, pedulikan semua tu. Firstly, macam mana korang nak mix match kan blouse korang.

Blouse tu tak kesah la macam mana pun kan. Janji korang selesa. Kalau jarang, haruslah pakai inner kan. Tak gitu? Sebenarnya, blouse ni boleh digayakan macam macam style sekarang ni. Boleh pakai dengan skirt dengan tapered pants dan juga skinny. Eh, sekejap. Korang tau tak apa tu tapered pants? Taktau? Okey, kejap lagi you orang tau.

Cantik tak? Memang superb kan? Seroiusly i suka gilerrr style ni. Hehe. Tapi, blouse tu bole jugak digantikan dengan tee shirt korang jugak. Jangan ingat tee shirt korang boleh dilupakan macam tu weh. Kalau korang berminat dengan skirt tu, korang boleh order kat RnR Collection. Korang just bagi ukuran je kat situ. Sebab skirt ni jahitan sendiri tau, and boleh choose macam macam colour. Harga pun berpatutan. So, apa lagi, cepat terjah weh.

I jatuh cinta dengan colour soft pink and gold tu. Tlg belikan boleh?

Dalam gambar tu, ada yang pakai tee shirt, ada yang pakai blouse dan juga blazer (cardigan kot?). So cool kan? Apa kata you korang pulak cuba okey? I dah pernah cuba dah :P Tapi bagi orang yang pendek macam i ni amatlah tidak sesuai dan seharusnya memakai high heels. Heee. Yakin pada diri yang penting okey. Jangan ingat korang tak cukup tinggi tak boleh nak pakai skirt bagai. Pedulikan apa orang nak kata. Hehe.

Style seterusnya, korang boleh gayakan blouse or tee shirt korang dengan tapered pants. Nak tahu tapered pants tu bentuk macam mana?

Ini lah tapered pants. Pernah tgk tak?
Ada cemacam style pants ni.

Style ni pun cool. Kalau rasa macam susah nak move on bila pakai skirt, you korang boleh cuba pakai ni. Bebas skit untuk bergerak kan. Hehe. Caranya sama saja macam pakai skirt. Tied in you korang punya blouse dalam pants. Then pakai la belt kat waist ye. Jangan lupa, tee shirt pun boleh, bukan hanya blouse ye. Eh, boleh juga digayakan dengan seluar jeans. Be creative untuk mix matchkan okey.

Macam ni lah. Ada faham?

Make sure you korang pakai clincher ataupun belt pada waist you korang ya. Baru nampak cantik dan style. Cewahh, wiwiiittt. So, selamat mencuba lah ye? Ok bai.





5 comments:

  1. cmne na pkai belt kat skirt..pi skirt 2 ad tali [actually it is 4 ribb0n]..??sh0uld i cut off the ribb0n..??hurrmmm

    ReplyDelete