Sunday, February 10, 2013

Mengimbau Kembali Latihan Industri


 Assalamualaikum warga blogger. Cewah!!



Apa khabar? Sihat saja bukan? Alhamdulillah, aku pun sihat. Bertambah sihat. Masuk saja semester baru ramai betul yang menegur 'ketembaman' aku ni. Jeles semua tu! Jeles! Naik stress pulak aku jadinya. Bila la agaknya boleh 'comel' macam dulu semula ya? Counting days!



Nak imbas sikit kejadian masa menjalani latihan industri semester lepas. Wow, ayat nak skema je. Alhamdulillah, keputusan latihan industri pun dah keluar. Syukur. Lulus dengan jayanya............. Hehehehe. Bila dah masuk semester baru rasa macam taknak masuk pulak. Rasa macam taknak berhenti practical. Masa tengah practical kemain tak sabar nak masuk semester baru. Apakah semua ini?



Di sini.....



Aku nak share sikit la. Aku ambil course ukur bahan. So, aku telah memilih untuk practical di syarikat kontraktor yang berhampiran rumah aku. Nak tengok tak macam mana lokasinya?



TARAAA!!!!





Menara Kamal Bina. Masa aku masuk sini, dia baru saja pindah ke sini. Cantik kan? Dekat dengan Taman Tasik Taiping. Area situ lah. Tapi...... Cuma ada dua syarikat je dalam ni. DreamEdge dan juga Kamalbina. Yang lain tu khas untuk orang yang nak buat majlis. Ana Dahlia kahwin dekat sini lah! Tapi, jodoh dia tak berkekalan..




Ni pulak pandangan dari parking luar bagi bukan staff and pengguna Taman Tasik (kemain ayat pengguna tu). Sumber google je ni. Tak sempat nak tangkap gambar pun.




Ni pandangan dari Level 5, Kamal bina. Nampak tak Tasik Taiping kat bawah tu? Kalau tak nampak mai nak jolok sikit bijik mata tu!!! Kat kawasan tu boleh naik swan yang kayuh tu. Naik sampan.. Best sangat! (best la sangat kot)




Ok.... Ni pulak gambaran dalam opis dari tempat duduk aku. Hiks.


Rindu pulak nak breakfast dekat pantry
Rindu pulak nak lunch dekat Nasi Campur Kak Ani
Rindu pulak nak lunch dekat Sejati Seafood
Rindu pulak nak lunch dekat Kamalodge (chalet kamalbina)


Masa aku tengah practical, projek takde. So, kerja tak banyak sangat. Goyang kaki banyak la jugak kot. Kalau buat kerja pun take time dalam dua tiga hari, tak pun seminggu untuk siapkan satu kerja tu. Muehehe. Trainee la katakan. Kalau bagi course ukur bahan ni buat kerja taking off, bayaran interim, taip bq, yang lain kerja biasa je.





Hari terakhir masa practical.Thanks kak fiza belanja pizza. Ahaks

Thanks semua staff Kamalbina

Dato'
Miss Lau
Miss Vicky
Kak Farie
Kak Fiza
Kak Ila
Kak Nor
Kak Ika
Kak Punes

Dan lain-lain.. Hehe


Kalau sesiapa yang nak softcopy report latihan industri boleh la tinggalkan komen dan email kat bawah ni ye. Tiada bayaran yang dikenakan. Don't worry. Sharing is caring kan. Bye dear!


* Oh ya.... Inshaallah aku nak bukak balik online shopping. Dah lama tinggalkan. Do support me yah!

23 comments:

  1. hyeeeeeeeeee hpy Holiday awk..
    Na rasa Na mcm 1st time dtg singgah sni..tgk pix awk yg tersenyum riang tuu Na ade 1 soalan..muka awkk cantik bersih berseir...JOM share rahsia nye ;)

    ReplyDelete
  2. assalamu'alaikum Alya. nice entry btw. memandangkan cik Alya bagi keizinan untuk minta softcopy report latihan industri, jadi boleh emelkan pada saya?terima kasih daun keladi.. :) emel: aisyahaffandi@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum..kak klau nk pnjm report latihan industri kak boleh x?
    Nk dijadikan sbgai rujukan..
    Trima kasih..
    rina92_gurlz@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. salam kak...bole mintak report li kak x??huhuhu...nk wat rujukan gak...nie emel mohdhafiz1990@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. salam..awak kamalbina nie ambik tak klu bdk archi nak praktikal...huu

    ReplyDelete
  6. sis, can I have kamalbina contact information pliss. address and email. :)

    ReplyDelete
  7. salam..
    akak saya nk cth reprt li akak nk dibuat cnth :D

    sekepingkertasronyok@gmail.com terima kasih :)

    ReplyDelete
  8. salam..
    sis boleh tak saya nak softcopy report LI utk buat contoh. kos yg diambil lain tapi saya nak buat rujukan cara buat report.
    syeilanadia94@yahoo.com
    terima kasih :)

    ReplyDelete
  9. salam..
    akak..boleh tak saya nak softcopy report li untuk dibuat contoh..saya ambil kos ni juga dan nnti saya nak li di kamal bina..saya nak buat persediaan sebelum masuk bln 12 ni..harap akak dpat bantu..ni email saya baserahamin95@gmail.com..terima kasih:)

    ReplyDelete
  10. salam kak..boleh x saya nak dapatkan juga softcopy report li akak..nak buat rujukan jgk.. heeee
    kalau boleh nie email sye iela_chakk@yahoo.com.. thanks akak

    ReplyDelete
  11. salam..blh x sy nak jgak softcopy report li akak..ni email sy putrinatasha25@gmail.com..thanks a lot akak :)

    ReplyDelete
  12. salam..blh x sy nak jgak softcopy report li akak..ni email sy putrinatasha25@gmail.com..thanks a lot akak :)

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum kak..bole tak saya nak tgak cth report..sbb skunk sy tgah pratikal skunk..nihh email sy..zatiyap@gmail.com

    ReplyDelete
  14. Salam kak. Boleh x saya nk jugak contoh softcopy report? Email saya, ajegoalie@gmail.com. Thank you in advance.:)

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum kak. kalau tak keberatab boleh tak saya nak contoh softcopy report untuk rujukan saya. Email saya nurizwanimanja@gmail.com. terima kasih ��

    ReplyDelete
  16. assalammualaikum..nak mintak soft copy final report..kalo bole la..terima kasih..
    udinzainal96.uz@gmail.com

    ReplyDelete
  17. salam nk minta soft copy bole ke? anayilzyx@gmail.com btw student civil ramai ke dlu practical sini?

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum, saya pun ambil ukur bahan dan sekarang tengah practical. Boleh nak contoh soft copy report awak?
    mezmazlan@gmail.com

    ReplyDelete
  19. salam akak boleh tak sy nak tengok contoh report li akak sbb sy pon tgh praktikal . ukur bahan
    nabilaathirah96@gmail.com

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum. nk minta softcopy untuk report li akak. shahilaaida@gmail.com
    thank you kak.

    ReplyDelete

  21. Assalamualaikum. nk minta softcopy untuk report li akak. rohimah.abdulhamid@honeywell.com
    thank you kak.

    ReplyDelete
  22. Salam kak nk tgk report softcopy blh?

    ReplyDelete