Monday, June 04, 2012

Perkahwinan



Assalamualaikum semua abang-abang, kakak-kakak, adik-adik, makcik-makcik, pakcik-pakcik sekalian alam.. Alhamdulillah.. Bertemu lagi kita hari ini setelah hampir beberapa hari aku menyepi. Hewhew.




Perkahwinan bukan mainan. Bukan boleh main kahwin-kahwin macam kita kecik-kecik dulu. No no no. Tapi, aku rasa zaman sekarang perkahwinan dah jadi mainan manusia. Kahwin harini, esok cerai. Mudahnya. Aku kalau boleh, dah kahwin tu seharusnya nak kekal hingga ke akhir hayat. Bukan kekal ke anak cucu je weh.


Beberapa hari yang lepas dengan sekali lafaz, semuanya berjalan dengan lancar. Alhamdulillah. Penatnya tak terkira lah weh. Aku dan kakak aku dengan gigih menyiapkan semua persiapan yang belum disiapkan. Homemade chocholate ni hasil buatan kami berdua. Terlalu gigih menyiapkan 250 kotak. Hewhew. Sampai lenguh-lenguh pinggang. Dari pagi sampai ke malam.





Dengan jayanya dapat menyiapkan. Amacam? Comel tak? Boleh buat bussiness chocholate tak lepas ni? Hihihi. Apa-apa pun banyak lebihan chocholate ni. Tapi, aku sendiri pun tak rasa. Sebab aku tak suka chocholate manis-manis ni. Heh heh.







Bunga telur ini pun hasil buatan tangan aku dan jugak kakak aku. Tapi aku cuma tolong sikit-sikit je. Bunga dip namanya tak silap aku. Memang remeh nak buatnya kalau last-last minute. Huhuhu.









Buat dua pasangan sekaligus. Tema warna adalah purple dan biru. Alhamdulillah, majlis berjalan lancar sampai aku sendiri pun tak perasan siapa sedara-mara yang datang. Tak perasan sangat sebab terlalu sibuk.

 




Sourvenior untuk pihak-pihak yang hadir. Iaitu rombongan bagi kedua-dua belah pihak.



Ini bilik pengantin perempuan. Kakak aku. Aku kahwin nanti nak warna pink dusty. Hihihi. Aku gila pink okay. So, si dia kena la terima kenyataan. Hua hua hua. Peduli ape aku kalau dia taknak........ Jangan kahwin dengan aku kalau taknak warna pink. Kah kah kah.






Ini pulak bilik pengantin lelaki. Abang aku. Huhu. Suka sangat-sangat design ni. Dua-dua aku suka. Terus rasa tak sabar nak kawen. Eh? Boleh tak weh? Hahahahahaha






Mudah-mudahan jodoh mereka kekal ke akhirnya. Amin..... Doakan jodoh aku dan si dia sampai ke jinjang pelamin pulak ye? Dan kekal ke akhirnya juga. Insyallah...



10 comments:

  1. semua cantik-cantik tau. suka :)

    ReplyDelete
  2. biru baju pngantin sgt mengancam

    ReplyDelete
  3. betul..bukan senang nak kawen..perlu plan berbulan2 sebelum..byk sgt keje..

    ReplyDelete
  4. semua lawa2 belaka..heheh

    ReplyDelete
  5. wah cantiknye... tuan blog bile lg? huhu

    ReplyDelete
  6. ahaa yg alya ni cepat2 la sikit kawin tu .. mcm dah tak tahan nk bersuami je.. hahaha

    ReplyDelete
  7. seyes cntekk laa bilik pngantin :)

    ReplyDelete
  8. selamat pengantin baru.. semua cantik.. mcm x sbr lak nak tawen .kahkah

    ReplyDelete
  9. 3D Rose Lace CANTIK DAN MURAH!

    Assalammualaikum wbt & slm sejahtera....

    menjemput anda ke http://kedaionlinecma.wix.com/kedai-online

    1 Row Lace Rose dijual dengan harga RM 4.50 dan RM 5.50 / meter sempena pembukaan online shop saya
    Sangat Cantik....Boleh dijahit pada tudung, baju atau gaun sicomel...BANYAK LAGI WARNA MENARIK DI LAMAN WEB SAYA

    Untuk mengenali saya dengan lebih lanjut, boleh ke fb saya:

    http://www.facebook.com/#!/puan.shima.37

    ReplyDelete