Monday, December 05, 2011

Nak kawen jugak, hehh




بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم




Assalamualaikum. Selamat malam, hai awak. Sejak aku dah terer mengedit header guna photoshop ni asyik nak buat header comei-comei ja haaa. Jeles tak korang? Hikhik. Orang baru belajar lah katakan. Mesti lah eksited gile kan kan kan.


Hujung-hujung bulan ni ramai je yang menikah, yang berkahwin. Jeles tau tak? Kah kah. Aku dah gatal nak kawen dah ni. LOL. Haritu aku pusing-pusing lake garden Taiping, wahhhhhh. You know what? Ramai gile yang shoot pakai baju pengantin. Awww awww. Soo sweettt. Dari jauh dah nampak warna purple, biru, hijauuuuuu. Wooowwww. Jelesnya makkkkkk. Makkk nak kawen jugak la cenggini. Boleh shoot pakai baju kawen. Wakakaka.





Dah lama jugak aku tak pegi makan free kat kenduri kawen ni. Dah besar-besar malas rasanya nak pegi kenduri even makan free. Hihihi. Bila aku pegi and dapat tengok pengantin je perasaan aku nak kawen makin meninggi pulak, tu lah antara salah satu faktor aku malas nak pegi tau tak? Hahahaha. Siapa cakap kawen muda salah? Siapa cakap haaa? Siapa? Siapa? Pada pendapat aku lah kan, kawen muda ni banyak sangat kebaikannya. Lagi-lagi kalau berkawen atas dasar untuk elakkan maksiat. Ye dak.


"Bernikah di usia muda itu adalah hubungan yang terbaik daripada mengikat hubungan bertahun-tahun dan dapat timbunan pujian dan kata-kata manis serta doa daripada orang lain. Menjalin hubungan itu hanya 'sweet' di mata manusia tetapi pahit menanggung berbakulnya dosa di sisi Yang Maha Esa"


Betul kan?
Sweet di mata manusia, tetapi di mata Allah?


Bagi aku lah kan, aku tak nak kawen muda. Pasaipa? Pasai banyak lagi benda yang perlu aku kejar. Terlalu banyak. Aku sebagai anak kepada mama and abah, banyak lagi tanggungjawab yang aku perlu buat aku untuk depa. Tanggungjawab aku sebagai student, hamba Allah.





Tapi kan kan, kalau lah lelaki tu sehensem Edward Cullen masuk meminang aku semestinya aku tidak akan dan tidak mungkin untuk aku menolak . Haha. Ohh, kenapa sweet sangat Edward dengan Bella dalam Twilight ni haaaaa? Demmmm. Sajeeee nak suruh aku kawen muda letteewww. Hihihi.



*Saya nak jadi yang halal buat awak

17 comments:

  1. waah hahaha gatai dah sis yaa :D nanti ada jodoh tak ke mananya sis, sis cantik mesti ramai nak punya ;)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Waahhhhh...boleh comen bee kat cni..hehee
    :ZZ

    ReplyDelete
  4. senang eh nk buat header guna photoshop? cik tikah dh lupa la nk guna mcm mne :(

    ReplyDelete
  5. @Cik tikahsenang je kalau yg simple2. hihi. ade tutorial sebelum entry ni :) boleh tgk.

    ReplyDelete
  6. sesungguhnya jodoh itu rahsia Allah ;)

    ReplyDelete
  7. ...bagus ada niat nak kahwin,tapi belajar wat croissant dulu...bole hidang untuk bfast...mak mertua lalu x perasann... :-)

    ReplyDelete
  8. jom join GIVEAWAY

    THE WINNER WILL GET ANY AVAILABLE ITEM WORTH RM 35.00

    http://fantasticpieces.blogspot.com/2011/12/fantasticpieces-giveaway.html

    ReplyDelete
  9. nk kawen jugakkkkk =)
    p/s: i miss u darl :)

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. wah !!! rajin tukar2 header. cantek tuh :)

    ReplyDelete
  13. janganlah terburu2, nanti menyesal. tibeh. hahaaa

    ReplyDelete
  14. tapi kalau dah jodohnya cepat tak kemana juga ;)

    ReplyDelete