Monday, June 20, 2011

Melajukan facebook anda di Google Chrome


Hello Bloggers. Assalamualaikum.

Hello mulid mulid, halini cikgu nak share tips sket. Tips macam mana cikgu melajukan facebook cikgu dengan kadar sebanyak 80 Km/h, errrr (sila baca dengan versi cina) Actually, dah lama dah i install application ni. Tapi harini, rasa teringin pulak nak share tips ni dengan kau orang sebab i rasa best plak bila bukak guna Google Chrome malam tadi. Orang cakap, sharing is caring. So, maknanya, i ni memang caring lah kan sebab share dengan kau orang? Lalalala. Tapi, kalau yang dah tahu tu, abaikan okey. Hehe. Weh, meh nak bisik sket, sebenarnya kan, kan kan kan i tak suka guna Google Chrome sangat. Tak tau kenapa, kau orang orang berorang orang ni jangan bagitau orang berorang orang lain tau. Syhhhh. (saje nak bubuh banyak orang menandakan ramai)

Biasanya, kalau kita bukak guna Mozilla Firefox, akan lems (lembab la) sket kan. Sampai nak usha lelaki hensem badan ketak ketak punya picture pun lems je loading. Sampai rasa nak hempuk hempuk lappy sebab tak dapat tidur dengan lena bila tak dapat tengok gambar abang badan ketak ketak yang seksi tu. Awww awww. Opsss, tergediksss la pulak malam ni. Hehehe. Sorry ye mulid mulid. Cikgu ni memang suka gedik sendili (sila cakap version cina lagi sekali)

Sebenarnya, jadi lambat loading ni sebab banyak sangat iklan kat facebook yang kat belah kanan korang tu (sila cepat cepat bukak facebook dan tengak profile belah kanan anda). Itu salah satu punca utamanya ye. Ekekeke. So, untuk melajukan facebook, Google Chrome telah membuat application untuk membuang dan menghapuskan semua iklan iklan tu di mana jarang kita kelik walaupun kekadang terklik secara tak sengaja.

Bila korang dah install application tu, kau orang akan berasa amat berpuas hati sebab ia lain dari yang lain dan kau orang akan berasa gumbira sebab dapat tengak picture abang badan ketak ketak setiap hari. Apakah? Lagi, bila dah install application ni, kau orang akan rasa wahhhhh cantiknyaaaa sebab semuanya macam tersusun rapi gitu. So, jom cuba install okey?

Oh ya, kalau takde Google Chrome, sila download secepat mungkin ye. Sebab application ni khas untuk Google Chrome sahaja. Harap Maklum ye mulid mulid. Nak cikgu ulang sekali lagi? Ok ok. Tak perlu lah. Bila kau orang dah Install Application tu dan masuk dalam facebook, kau orang akan dapati yg Facebook Login jadi seperti gambar di bawah. Sila pastikan jadi macam gambar di bawah ye.



Wahhh, menarik tak menarik tak? Kiut miut gitu kan. Biru je semua. Takde da putih suci macam selalu yang kita tengok kan kan. Bila dah login kau orang akan dapati semua ads dan poke jugal hilang! Kemudian, kau orang mesti akan perasan yg Facebook korang akan bertambah laju dan semakin lawa. Macam di bawah ini.



Untuk install application tersebut, sila kelik SINI ye mulid mulid. Terima kasih kerana sudi mengikuti tips ckgu harini. Jangan lupa tinggalkan komen dan romen ya! Opss, silap silap. Jangan lupa tinggalkan komen ye. Ok, babai :D


P/S : Sekali lagi nak ingatkan, hanya untuk Google Chrome sahaja okey. Sape yang install kat Mozilla memang nak kena sekeh bertubi tubi tanpa henti lettew.



8 comments:

  1. dah guna dah.
    :)

    ReplyDelete
  2. aku punya laptop nih guna google chrome lembab
    guna modzilla lak laju
    pelik kan?
    hahahaah

    Syaitan Memang Durjana

    ReplyDelete
  3. ta best la guna tu,, nnt na tgk fan page sendiri ta de menu tab kt tepi tu, kt grup pon na tgk member or na edit grup pon ta leh :(

    ReplyDelete
  4. gua dah donlod! hehehe..ty utk info ok cik kelamm!

    http://semalamakutertidur.blogspot.com/

    ReplyDelete