Wednesday, June 29, 2011

Design your own skin (Facebook)







Hello Bloggers. Assalamualaikum.


Baru baru ni, aku ada install satu application di mana kita boleh design profile sesuka hati kita, sesuka rasa kita. Serius best. Aku pun dah install and ada print screen kat facebook. Hehe. Ada beberapa makhluk yang tanya. Tapi, harini baru aku sempat buat tutor nak install ni. Sorry ya guys, atas kelewatan. So, mari kita mulakan.


Oh ya, installation ni boleh digunakan untuk Mozilla Firefox dan juga Google Crome. This is best broo. Korang boleh pilih yang mana korang selalu guna pakai okey? Nak install dua dua pun boleh :) Takdehal la babe.


1. Firstly, pergi sini.


2. Kemudian, korang kena tekan Download dan ternampak wujudnya gambar seperti di bawah ini. Tick pada bulatan yang kecil tu dan tekan download pada bulatan yang besar.




3. Selepas itu, akan keluar seperti ini dan tekan allow. Makesure korang dah close tab semua yang korang buka tu. Lepas tu korang akan nampak satu pop-up yang bertulis 'install' dan tekan install. Tunggu sehingga habis install.




4. Akan keluar seperti gambar di bawah dan tekan restart now.




5. Bila dah siap install, terus pergi dekat facebook korang. Install dea kejap je. Bila dah log in facebook. Korang akan nampak satu tabs di mana bersebelahan dengan home yang bertulis " social plus" di situ korang boleh mengupload wallpaper/background yang korang ingini seperti aku buat ni.






6. Korang akan berasa berpuas hati sebab skin facebook korang dah cute macam skin facebook aku. Kan kan kan? Hihihi.




Amacam? Cun kan? Dapat unlike status, ada icon smiley, boleh update status colouring, wahhhh. Best kan. Tapi, satu je yang tak best. Sebab, kita je yang boleh tengok profile kita macam tu. orang lain tak boleh tengok melainkan dea dah install. Tak best kan? At least aku seronok sebab aku rasa macam meriah sket fb aku ni. Hehehe. Selamat mencuba. Babai.


Credit : Aku tak ingat siapa dea. Thanks kepada beliau ya.


20 comments:

  1. hahah .. fb pn nk pink jugak :)
    lawa2 .. :)
    eh btw alif nk mintak izin nk add fb alya ..boleh?

    ReplyDelete
  2. @alif harishaha, mesti laaa :D sila sila. anda bertuah sbb saya kenal anda. hehe.

    ReplyDelete
  3. woh..COOL!!nak pegi install sekarang jugak :D

    ReplyDelete
  4. BTW,thanks!
    Dah lama giler wa cari cara nak buat benda alah ni..
    Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:D

    ReplyDelete
  5. babe seyes ke jd cm ni?nk try lah.

    ReplyDelete
  6. Nak try..lau berjaya t ieqah bgtw okeyh :)

    ReplyDelete
  7. Yeaayyyyyy Berjayaaaa..Thanksss

    ReplyDelete
  8. kenapa xboleh tukar profil skin yg sedia ada kat social plus ni?

    ReplyDelete
  9. assalammualaikum ? err akak napa xmenjady un saya wat ? pening epala un de .. camna nih ? huhu ..

    ReplyDelete
  10. @limited twillightni yg lama punya, yg baru dea lain sikit. kejap lagi sis update ya :)

    ReplyDelete
  11. owh patut la saya wat xleh .. hihi wat malu je .. okey-2 thanx ye akak :DD

    ReplyDelete