Tuesday, May 24, 2011

5 perkara yang annoying bila blogwalking





Heyyo Bloggers. Selamat Malam.

Kadang kadang bila bw, korang ada tak rasa bengang gila tahap gaban sampai korang close tab je belog yang korang bukak tu? Ada tak ada tak? *jegil mata

Masing masing ada pendapat masing masing sebagai blogger kan. Lagi lagi bila tengah bw. Nak tahu tak apa benda yang annoying bila i bw?


kalau nak gua bw blog lu, jangan lakukan natang yang tersenarai di bawah ni

#SATU ( AUTOMUSIC )

Ini yang most important, and ini yang paling i benci. Korang korang yang buh autoplay music ni, tolong la hentikan. Tension tahu tak? Kalau lah i bukak 5 belog in new tabs, pastu semua ada bubuh automusic, tak ke bedesing telinga i? Dah macam dalam disco dah. Lagi lagi, kalau style letak lagu rockers . Makk aii. Mau i close tab semua. Yela, tak ke menyusahkan bloggers lain nak berbelog walking kan kan kan.

#DUA ( SHOUTBOX/CHATBOX TERSOROK)

Ni pun i geram jugak. Bila dah bw tu, mestilah kita nak tinggalkan jejak kan kan kan. Bila carik shoutbox/chatbox tarak jumpa wooo. Ini memang membangkitkan kemalahan gua blo. Kasi gua panasss je. Letak bawah sekali pun satu hal jugak, kena laaa i scroll sampai ke bawah nak carik shoutbox/chatbox korang tu. Tak ke menyusahkan? Keke. Tolongla letak di tempat yang senang orang rabun macam i ni nak nampak ye. Pleaseeeeeeeee. *bila masa plak i rabun? err.

#TIGA ( BERSERABUT )

Kalau belog korang berserabut, memang i tak jenguh weh. Ehee. Bukan apa, pening kepala i nak baca entry bila belog korang ni berserabut. Font colourfull. Pastu, tak tersusun je bila kita tengok kan. Kira macam tak kemas la. Cewahh. *bajet belog aku kemas* Sumpah i pening bila tengok berserabut. Migrain tiba tiba. Lalalaala.

#EMPAT ( WIDGET YANG MERAPU MERABAN )

Contohnya, macam widget bling bling, widget calendar, and macam macam lagi la. I rasa tak payah kot. Sebab tu melambatkan lagi loading belog kan. Lagi lambat nak tunggu loading kalau kita letak macam macam widget yang macam tu. Kalau style i, lambat loading, i close tab je teruihh. Keh keh. Style kejam ni.

#LIMA ( POP-UP MASSAGE )

Korang tahu tak macam mana natang ni berfungsi? Alaaaaa, yang selalu bila kita masuk belog, tetiba ada keluar " SELAMAT DATANG, bla bla bla bla" penah tengok tak? Okey, ni i tak suka. Rimas tau tak. Lagi lagi, bila kita older post or click link lain dalam belog dea, akan keluar lagi natang tu. Arghh, tension haku, tension. Nak click ok bebanyak kali. Haiyaaaaa.

Rasanya lima tu je kot. Yang lain tu so far i tak kesah sangat. Huhu. So, apa lagi? Jangan la bubuh semua yang tersenarai kat atas tu ye kawan kawan. Thanks for reading. BYE BYE.





30 comments:

  1. nanti ceq nekad nak letak lagu black metal dalam blog. huh!


    gahaha lariikk

    ReplyDelete
  2. @nubhahaha, style kejam nih. pukuiiii pukuii diaaaa, haha

    ReplyDelete
  3. #SATU ( AUTOMUSIC )
    huhu...sama la...aku pon x suka gak...

    #DUA ( SHOUTBOX/CHATBOX TERSOROK)
    yang okey la...tp yang lg sakit hati...yng x bubuh langsung...yang letak paling bawh tu pon okey gak...sbb nk suh org tgok semua blog dia...n lau ada yang tertarik dkt2 entry dia ker...salah satu strategi jgk tue..

    #TIGA ( BERSERABUT )
    huhu...bajet lawa la tue blog dia...haha

    #EMPAT ( WIDGET YANG MERAPU MERABAN )
    setuju sgt...sbb aku on9 pakai BB jer...kadang2 skit hati jer bile loading lmbt...dn sama la tutpt terus...mcm buang masa kita jer plk...

    #LIMA ( POP-UP MASSAGE )
    ermm...ape pekdah bnd nie sebenarnya...

    ReplyDelete
  4. nice blog !

    perkara yang paling tak suke time bw bila ada automusic ! tension ! hahaha .

    :-h

    ReplyDelete
  5. cik alya,
    kalu blog msred ok tak? semak tak? annoying tak? rasa nak datang tak? hheeee

    ReplyDelete
  6. Alya..!! Alya..!! Meh tgok blog saya, semua dah ada. Baru jaa letak. Then, bg pandangan. Adakah ia sama seperti di atas yang kamu maksudkan? LOL.

    ReplyDelete
  7. setuju jugakkkk...tp blog nuru ade lagu gk hik3..pape pon nice entry dear <3

    ReplyDelete
  8. pop up message paling menyakitkan hati..grrr~

    ReplyDelete
  9. kalau x suka tinggalkan dan jangan tgk lg blog tu

    blog adalah hak masing2, kepuasan masing2

    maaf jika saya salah cakap

    ReplyDelete
  10. huhu . blog sy autoplay sng , chatbox pun tersorok -.-

    nanti akak cute tanak snggh :(

    ReplyDelete
  11. btull!!!!annoying tol bila lmbt loading.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. nasib bek blog zatie lgu blh pause..hehe..
    kdg2 zatie pn cmtu gak..blog lmbt zatie close je..buang msa je an..eh klu singgah blog zatie and klu lmbt load kasitau tau ? hee ..nice entri

    ReplyDelete
  14. setuju.. sbb tu jarang blogwalking skrg.. melawat yg komen je :)

    ReplyDelete
  15. popup mesej tak leh terima dek akai..
    hurmmm...

    tips bahgia utk couple

    ReplyDelete
  16. haha. maaf. blog sy tadek shoutbox sebab lupa dah password shoutbox apa. haha

    ReplyDelete
  17. blog aku tlalu kemas! sbb xda pa2 =.=" erkk

    yg pop-up tu kadang2 bkn dorg yg nak buat pun..
    sbb aku yg noob ni prnah kena..tu tmplete ada simpan script pop-up tu la pl..adoh..

    ReplyDelete
  18. a'ahh kan .. sayapun sama. Suka yang simple je .

    ReplyDelete
  19. automusic ni yang plg teruk...bleh wat orang terkejut

    ReplyDelete
  20. Kesemua yang tersenarai sangat annoying. Hhahaha. Tang widget merapu tu mlambatkn loading. Kalau guna line slow, broadband, serius bg side damage kt viewers and readers. Totally, if me, I'll click 'x' yo! Hahahaha. ^^

    ReplyDelete
  21. @3DDiE®haha, tudia. panjang komen deaaa :D

    #SATU ( AUTOMUSIC )
    kekadang kalau lagu best suka la gak, HAHAH

    #DUA ( SHOUTBOX/CHATBOX TERSOROK)
    yang tk buh lngsng mmg geram gak. hehe. tp biasanya blogger otai mmg tk bubuh pun :D

    #TIGA ( BERSERABUT )
    mmg lawa pun, tak bajet pun, HAHHAA

    #EMPAT ( WIDGET YANG MERAPU MERABAN )
    hahaa, give me 5

    #LIMA ( POP-UP MASSAGE )
    taktaula, myb cik nuff bg duit kot? ehe

    ReplyDelete
  22. @msredcheesecakehaha, jgn risau, kemas belog u, nnty i melawat ye :D

    ReplyDelete
  23. @nuruashia ♥kalau lagu best tkpe, alya tak marah :P haha

    ReplyDelete
  24. @nawal addinalepas ni jgn sorok chatbox tau tau :p

    ReplyDelete
  25. @Mr.Thinker@Aliyayaya, setuju setuju. hehe, give me pive, hehe :D

    ReplyDelete
  26. ramainya leave a comments :D macam tak percayaaaaa, wuuu. ty semuaaaa, nnty i balas kunjungan okeh, LOL :)

    ReplyDelete
  27. Owner blog, sy x ada chat box tau. Sy smpan dalam poket sluar. Maaf, sy takut x terlayan. ^^!

    ReplyDelete
  28. @Mr.Thinker@Aliblogger otak tk pyh bubuh tkpe :D dah ramai peminat, hehe. ty leave a comment ye :)

    ReplyDelete
  29. Kalau nak kasi senang time bw, kasi off speaker. Sesetengah blogger still lagi letak musk oh.

    ReplyDelete